Munkatársaink:

 

Vonnák Mónika

tanfolyamvezető

 

Rabata Zsolt

oktató, szervező

 

Click to enlarge

Isza Ferenc

fotós

 

Együttműködő partnereink:

 

Klausmann Viktor

média szakember

 

Hajas László

mesterfodrász

 

Miller Zoltán

színész, énekes

 

Marácz István

fotóművész

 

és még sokan mások... :)

 
 
 

 

Castingokra, szereplésre felkészítő tanfolyamunkról:

(Aktuális tanfolyamaink induló időpontja az "aktuális" menüpont alatt tekinthető meg.)

 

 

2015. október 9.-én a tanfolyamról beszélgettek a Kossuth rádióban.

 

A riport meghallgatásához katt ide:

 

Kossuth rádió riport a statiszták felkészítéséről

 

 

Az új érdeklődők első kérdése általában ez szokott lenni:

"Miért van szükség a statiszták felkészítésre? Nem teljesen mindegy, hogy ki milyen? Darab-darab... vagy nem?

 

Erre a válasz az, hogy nem.

Nem mindegy, ki hogy néz ki, nem mindegy, kivel hogyan lehet együtt dolgozni, sőt, az egyén szempontjából az sem mindegy, ő hogyan tud helytállni egy-egy castingon.

 

A műsorkészítés, filmezés területein nem az utcáról érkezett civileket lehet látni még a közönség soraiban sem. Mindenki, aki kamera elé kerül "dolgozik", azaz instrukciókat hajt végre, együtt kell, hogy működjön a forgatócsoporttal még egy egyszerű tapsolásnál is (közönség feladatnál is).

Nem mindegy, hogy néz ki a stúdióban ülő néző, arról nem is beszélve, mi mindent kell tudnia egy amatőrnek, ha a kamerák és az ismert emberek közelébe kerül, mint statiszta, vagy szereplő.

 

A napi munkánk során gyakran előfordul, hogy a teljesen amatőr szereplő miatt kell a felvételt leállítani (pl. belenéz a kamerába mikor nem kéne, nem tudja, hogyan mozogjon kosztümös filmekben, zavarban van a főszereplők közelségétől, stb., avagy ápolatlanul, esetleg ittasan jelent meg a forgatáson), így ennek elkerülése céljából vált szükségessé tanfolyamunk.

(Arról nem is beszélve, hogy sokszor épp az okozza a problémát, hogy nem tudja a statiszta, hol a helye - erkölcsi és etikai, morális szempontokból nézve...)

 

Képzésünk által az amúgy szükséges "új arcok" (leendő statiszták és szereplők) profin felkészítve, a forgatócsoporttal maximálisan együttműködve kerülnek először a kamerák elé.

 

Ezen kívül a castingokon (reklámfilmek, játékfilmek, egyéb műsorok szereplőválogatásain) is sikeresebben szerepelhet az, aki megtanulja önmagát „jobban eladni”.

 

A fentiekből következően mind a szakma, mind a jelentkező jobban jár. : )

 

(Visszajelzések alapján tanulóink a hétköznapi életben is hasznát vették az itt tanultaknak akár egyéb területen kellett állásinterjúra menniük, akár csak egy-egy rendezvényen lettek a megjelenésükben magabiztosabbak - kinek mi vált előnyére.

Volt, aki azt emelte ki fontosnak, hogy ő már több tízezer forintot elvesztegetett "kamu-ügynökségekre", akik csak beszedték a regisztrációs díjat, s munkát nem adtak neki, így neki már csak a partnereink címlistája is megérte volna akár a tanfolyam árának kétszeresét is, hiszen pár nap statisztálással visszakeresi az árát - mert itt valóban foglalkoztatják is az embert...)

 

Tehát szívből ajánljuk tanfolyamunkat! :))

 

A tanfolyam részletei:

 

A normál kurzus 3x3 órás hétköznap délelőtti oktatásból, és felkészítésből áll.

 

A tanfolyam teljes költsége 25.000.- forint, melyben a vizsgadíj, az oklevél, és a tananyag díja is benne van, nincs semmilyen rejtett költség.
Továbbá tartalmazza a CastTeam adatbázisába bekerüléshez szükséges fotók elkészítésének költségét is, és a CastTeam-hez való regisztrálás díját is.

 

A képzés helyszíne:
1075. Budapest, Károly krt. 3/a - a régi filmmúzeum épületében

Tantárgyak:

 

  • kamera előtti mozgás szakmai követelményei
  • castingon való viselkedés, casting-szituációs gyakorlatok
  • reklámszituációs helyzetgyakorlatok
  • alapvető tisztasági, higéniai, megjelenési ismeretek
  • a filmforgatással kapcsolatos alapvető viselkedéskultúra
  • szakmai elméleti oktatás

 

A tanfolyam végén hallgatóink vizsgán adnak számot elsajátított tudásukról, melyről oklevelet kapnak.

 

Munkalehetőségek:

 

jelenleg 12, a reklám-, televíziós-, és játékfilmes világban szervezőként tevékenykedő castingügynökséggel állunk kapcsolatban, akik szívesen fogadják a tőlünk kikerülő képzett statisztákat.

 

Az ő elérhetőségüket és a regisztrációval kapcsolatos információkat tartalmazó ügynökséglistát sikeres vizsgát tett hallgatóink az oklevéllel együtt megkapják.

 

Partnereink a tevékenységi körüknek megfelelően különböző területeken kínálnak statisztálási, közönség, illetve reklámszereplői munkalehetőségeket.

 

Figyelem!! A tanfolyam elvégzésével még senki nem kerül bele semelyik ügynökség adatbázisába!

Azt, hogy ki hova megy el regisztrálni, mindenkinek egyénileg kell eldöntenie.

Aki csak közönség szeretne lenni show-műsorokban, ahhoz a 3 ügynökséghez kell, hogy elmenjen, akik ezzel a területtel foglalkoznak.

Akik nagyfilmekben szeretnének statisztálni, ahhoz a partnerünkhöz kell, hogy beregisztráljanak, aki a nagyfilmek statisztériáját szervezi.
Ha valaki reklámfilmekben, vagy sorozatokban szeretne szerepelni, ahhoz a partnerekhez kell, hogy elmenjen, ésatöbbi..
Ezt azért tartjuk fontosnak itt elmondani, hogy mindenki legyen tisztában azzal, hogy a munkalehetőség őrajta is múlik, az nem elegendő, ha csak a tanfolyamra jön el valaki.

Partnereinket fel kell keresni, jelentkezni kell náluk, együtt kell velük működni.
És természetesen minél több ügynökséghez regisztrál be valaki, annál nagyobb számban kaphatja a megkereséseket.

 

A tanfolyamot követő munkalehetőségekről oldalunk "Munkalehetőségek" menüpontjában, vagy ügynökségünk, a CastTeam weboldalán lehet tájékozódni.

 

Tanulóink tapasztalatairól a "Hallgatóink írták" menüpont alatt olvashat.

 

Kereseti lehetőség:

 

A legkevesebb fizetést a közönségmunkáért lehet kapni, ez 3000.- forintos napidíjat jelent. Ellenben nagyon sok stúdiófelvétel készül, így sokszor és sokfelé lehet menni tapsolni, arról nem beszélve, hogy az ember biztos helyen, egy stúdióban dolgozik egész nap.

 

Az átlagos statiszta napidíj 5-7000.- forint, melyet a klasszikus statiszta feladatokért fizetnek - ilyenek a filmekben, reklámokban háttérben mászkáló emberek.

 

Ha valakinek már kissebb "szerepe" is van (pl. rendel magának a picértől egy éttermi jelenetben), akkor ő már kiemelt statiszta, neki magasabb, általában 7-15 ezer forint a napidíja.

 

A karakterválogatásokon kiválasztott emberek pedig már szereplők, nekik megállapodás, illetve szerződés alapján munkától függően több tízezer, reklámkampány esetében több százezer forintos egyszeri jövedelem is várható.

Tanfolyamunkra a jelentkezési feltételek:

15-70 év közötti életkor, egyéb feltétel nincs.
Bárki jelentkezhet, aki kedvet érez filmekben háttérszereplőként, televíziós felvételeken közönségként szerepelni és szeretné megtanulni a filmes elvárásoknak megfelelő alapismereteket.


A tanfolyam részvételi díja:

25 000.- forint

 

Aki szeretne élni tanfolyamainkkal kapcsolatban a beiratkozás lehetőségével, kérjük küldjön egy e-mailt az info@statisztaiskola.hu címre névvel, telefonszámmal, illetve a választott tanfolyam indulási dátumával, megnevezésével! (Pl. Kiss Katalin 06/30-1234567, a február 2-án induló normál háttérszereplő felkészítésre jelentkezem.)

 

 

A tanfolyamok következő indulási időpontjáról, a beiratkozás helyéről, idejéről az "Aktuális" menüpontban talál napi információkat.

 

 

 

SZERETETTEL VÁRJUK TANFOLYAMUNKON!

 

 

Tanfolyamaink: modelliskola, statiszta kurzusok, image trening, szépség kurzus
Partneroldalak: Darnyi Tamás Úszóiskola

 

A helyszín:

 

Click to enlarge

A kisebb tanterem

 

 

Click to enlarge

A nagy oktatóterem

 

 

Oktatás helye:

 

1075. Budapest, Károly krt. 3/a
(régi filmmúzeum épülete)

 

Jelentkezés:

info@statisztaiskola.hu